söndag 20 mars 2011

Chokladkaka med tryffel

En god Chokladkaka med tryffelkräm blev lördagskvällens uppskattade efterrätt.
Väldigt lätt att göra är denna mäktiga kaka som går utmärkt att frysa om det skulle bli över.

Ingredienser till kakan är:
150 gr smör
3 dl socker
1 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
2 ägg
2 dl vetemjöl

Tryffel:
1 1/2 dl grädde
2 msk smör
200 gr mörk choklad
1/2 dl rostade pinjenötter (valfritt)

Sätt ugnen på 175 gr. Smält smöret i en kastrull. Ta av den från plattan. Rör i socker, kakao och vaniljsocker. Rör i ett ägg i taget och till sist mjölet. Bred ut smeten i en smörad och bröad form med löstagbar kant. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 20 min, kakan ska vara lite lös i mitten. Koka under tiden upp grädde och smör i en kastrull. Ta det från plattan. Hacka chokladen och rör ner den i grädden så den smälter. Låt tryffeln stelna något i kylen. Bred den över den kalla kakan, strö ev över pinjenötterna. Låt kakan stå kallt i minst 1 timme före servering ( om du kan)...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar