Varför inte rubba den med några goa kryddor, grilla den med enbart grillkrydda, rör ihop en marinad på lite färska örter och låt kotletterna ligga under natten, det blir kanon.
| Så mört att det räcker med att duka med enbart en gaffel. |
Till Lynns kotletter behövs...
- 10 fläskkotletter.
- 2 burkar creme fraiche (lätt).
- 3 dl grädde.
- 3/4 kinesisk soja.
- 1.5 tsk sambal olek.
- 1 tsk salt.
- Ett gäng potatis.
- Maizena.
Gör såhär....
- Baxa i kotletterna i en smord långpanna.
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Blanda ihop alla ingredienserna, förutom maizenan och potatisen.
- Häll över såsen så att kotletterna täcks.
- In med långpannan i ca 90 minuter.
- Skala och koka potatisen.
- När dom 90 minuterna gått, ta ur formen ur ugnen, lyft ur kotletterna, gör en redning av lite grädde och maizena.
- Red såsen.
- I med kotletterna igen och servera med potatisen (gärna pressad).
| Om ca 90 minuter är kotletterna hur goa som helst. |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar