tisdag 6 september 2011

Kycklinggryta LCHF

Detta är en lättlagad och fantastisk go LCHF rätt. Vill man är det naturligtvis helt ok att koka lite ris och så har man en magisk go gryta att bjuda sina nära och kära på.
Man kan byta ut kycklingen mot lax om man vill det.

Räkna med ca 40 minuters förberedelsetid

Det som behövs införskaffas till fyra portioner är.....
Gott!

  • En gäng champinjoner (minst 8 st)
  • 1 paket bacon.
  • 5 dl vispgrädde.
  • 2 msk hackad färsk timjan.
  • 1 tsk färsk persilja.
  • 1 tsk salt.
  • 2 krm svartpeppar.
  • 4 kyckling / lax fileer.
  • 1 dl jordnötter.
Vill man ha lite TBH kan man ju rosta lite grönsaker.


  1. Sätt igång ugnen, ca 226 grader blir kanon.
  2. Skiva champinjonerna.
  3. Stek baconen knaprigt och i med champinjonerna till dom har fått en fin färg, sådär 5 minuter blir gött.
  4. Häll över vispgrädden och låt det puttra en stund. 
  5. Krydda med timjan, salt och peppar.
  6. Lägg kycklingen / laxen i en smord ugnsform.
  7. Häll över den magiskt goda såsen.
  8. In med formen i ugnen, 20 - 25 minuter är lagom.
  9. Lax versionen
  10. Toppa sedan hela härligheten med jordnötter och persiljan.


Tro det eller ej, så funkar det bäst med kallt vatten till denna rätt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar