Naan är ett perfekt tillbehör till kyckling, fläsk eller nötkött, och skulle det mot förmodan bli lite bröd över, så funkar det kanon att frysa ner.
| Jag kör med en pizzasten, men det funkar lika bra direkt på gallret. |
Detta behövs för 7-8 st Naan-bröd.....
- 1 pkt torrjäst (eller 1 pkt vanlig jäst)
- 2,5 dl fingervarmt vatten.
- 2,5 dl naturell yoghurt.
- 2,5 + 5 dl vetemjöl.
- 1 tsk salt.
- 2 msk olja.
- 2 msk honung.
- 1 ägg, om man vill.
smält smör och pressad vitlök, sesamfrön eller hackade örter, typ persilja.
Jag gjorde såhär.....
- Blanda torrjästen, 2,5 dl vetemjöl och saltet i en bakskål.
- Rör i vatten, yoghurten, oljan, ägget och honungen till en smet.
- Blanda i resten av mjölet och knåda till en mjuk och smidig deg.
- Låt degen jäsa under plastfolie till dubbel storlek, det tar ca 40-60 minuter.
- Häll ut degen på ett mjölat bakbord och dela i 7-8 delar.
- Knåda varje bit ca 30 sekunder, rulla sedan ihop den till en bulle.
- Kavla ut varje bulle till en 0,5 mm tjock brödbit, detta går utmärkt att göra samtidigt som man gräddar redan klara brödbitar.
- Grädda 3-4 minuter på varje sida (kör man i ugnen på 250 grader, så funkar det bra med 5-8 minuter i mitten på ugnen)
- Pensla med smält smör.
| Jag grillade kycklingfileer Indian style en given succe. |
Som sagt, man kan grill det mesta, så lycka till.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar