Varför inte rubba den med några goa kryddor, grilla den med enbart grillkrydda, rör ihop en marinad på lite färska örter och låt kotletterna ligga under natten, det blir kanon.
Så mört att det räcker med att duka med enbart en gaffel. |
Till Lynns kotletter behövs...
- 10 fläskkotletter.
- 2 burkar creme fraiche (lätt).
- 3 dl grädde.
- 3/4 kinesisk soja.
- 1.5 tsk sambal olek.
- 1 tsk salt.
- Ett gäng potatis.
- Maizena.
Gör såhär....
- Baxa i kotletterna i en smord långpanna.
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Blanda ihop alla ingredienserna, förutom maizenan och potatisen.
- Häll över såsen så att kotletterna täcks.
- In med långpannan i ca 90 minuter.
- Skala och koka potatisen.
- När dom 90 minuterna gått, ta ur formen ur ugnen, lyft ur kotletterna, gör en redning av lite grädde och maizena.
- Red såsen.
- I med kotletterna igen och servera med potatisen (gärna pressad).
Om ca 90 minuter är kotletterna hur goa som helst. |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar