Precis uttagen ur ugnen |
Detta är vad som behövs till en perfekt julskinka......
- En skinka.
- Lagerblad.
- Kryddpeppar.
- Hela vitpepparkorn.
- En aluminiumform (lika stor som skinkan)
- En klotgrill med lock.
- Ett ägg.
- Senap.
- Ströbröd.
- Vatten.
Jag gjorde såhär...
- Starta upp grillen med en hyfsad gäng bricketter.
- Skölj skinkan med vatten.
- När bricketterna har blivit gråa, baxa upp dom mot sidorna av grillen, fyll på om det behövs.
- Lägg en aluminiumform i mitten av kolgallret, häll i lite olika kryddor, jag valde några lagerblad, vitpepparkorn och kryddpeppar.
- Slå i ca en liter vatten i aluminiumformen.
- På med gallret.
- Nu ska skinkan grillas, så i med termometern på det tjockaste stället.
- Låt skinkan grillas sakta, med locket på, jag tog av min när den var 73 grader varm.
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Låt skinkan svalna lite grann, och skär bort svålen.
- Blanda ihop griljeringen, ett ägg och fyra msk senap.
- Pensla skinkan rikligt, och strö över ströbröd.
- In i ugnen med hela härligheten, och griljera den i 15 - 20 minuter.
Ta det lite försiktigt med värmen på grillen. Lite lägre temperatur, gör skinkan saftigare. |
Nu är det bara att vänta tills den blivit så sval att det går att ha en skiva på mackan.
Smaklig måltid och lycka till!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar