tisdag 17 januari 2012

Kalvfärsbiffar med citron o dragon och snabbfixad paprikasallad

Det var längesen jag skrev här har jag märkt, det är ju inte som om jag inte ätit under tiden men jag har lagt locket på för en stund.

Detta receptet hittade jag i en bok som Ulrika Davidsson har skrivit, LCHF på mitt sätt. Jag tänkte göra detta idag men hade missat lite i receptet, det var massvis som jag inte hade hemma så jag fick rocka ihop något annat och detta är resultatet.

Bilden här skulle vara på något jättegott men eftersom det blev väldigt gott så blev det ingen bild.

Ingredienser:
Färsbiffar

En halv citron
En halv kruka färsk dragon
500-600g kalvfärs
Salt svartpeppar och lite chillipulver
En stor halv dec grädde

Paprikasallad

En stor röd paprika
15st svarta oliver utan kärna
En dec creme fraiche
Ca en matsked majonäs
Chillipeppar svartpeppar och lite salt
(Lite fetaost)

Börja med salladen då den smakar ännu bättre om den får stå en stund.
Hacka paprikan och lägg upp i en skål eller en djup tallrik. Häll på creme fraichen och majonäsen. Hacka oliverna och släng i dessa med, smaka av med salt peppar och chilli, nu är det färdigt, ställ in i kylen.

Döna ner köttfärsen i en tillräckligt stor skål och pressa den halva citronen över färsen, hacka dragonen och släng i detta. Blanda i kryddorna och grädden och rör med kärlek ihop allt tills det ser riktigt fint ut, smaka av och gör sedan pannbiffar av köttfärsen.

Hela detta receptet tar inte mer en kvart att göra och smakar riktigt finfint. Eftersom frugan ibland har lite svårt för fetaost så valde jag att inte lägga i någon sådan i salladen, jag la i lite fetaost i min sallad istället och det blev pricken över i´t.

Sen smakar det ännu bättre om du ringlar över lite god olivolja när det ligger på tallriken men smaken är ju som baken så det är upp till dig.

Prova och gilla.

Mvh Johan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar