lördag 25 februari 2012

Löjligt lätt men fet lax

Man kan göra det lätt för sig eller så gör man det svårt för sig, jag gillar att göra det lätt. Så är kommer ett väldigt lätt recept på lax som jag gjorde i veckan. Det svåraste med detta receptet var att smälta philadelphiaost ihop med grädde, låter jättesvårt eller hur :)

Vad du kommer att behöva:

4st laxfileer
en halv stor burk med philadelphiaost
ett par deciliter grädde (den feta självklart)
salt och peppar och chilli om du vill ha lite bett

Så då börjar vi.
Tina laxen eller om du har färsk och fin lax.
Starta ugnen och sätt denna på 175grader
Smält ihop philadelphiaosten och grädden och krydda efter behov. Medans osten står och bubblar så lägger du upp laxbitarna i en ugnsfast form som du oljat in, olja är aldrig farligt så slå i lite extra, jag valde olivolja.
När osten har smält så slår du över osten över laxen och in i ugnen i 25 minuter, färdigt.
Servera som den är eller om du gillar pasta så får du göra pasta men eftersom jag käkar LCHF så skippar jag det, men du får och skall om du vill.

Dagens musiktips är en gammal klassiker. Rush´s platta 2112 är riktigt schysst.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar