torsdag 12 juli 2012

Kycklinggryta, på det enkla sättet.

Saker och ting blir inte alltid som man tänkt sig, man blir kvar på jobbet lite för länge eller något barn blir kvar hos en kompis lite längre än man tänkt. Maten blir lätt lite lidande.

Här kommer ett tips på en snabb kycklinggryta a la LCHF

Detta är det som behövs för fyra rejäla portioner.

Jag missade det där med persiljan på toppen.

  • En färdiggrillad kyckling.
  • En brandgul och en röd paprika.
  • En gul lök.
  • Minst två nävar champinjoner.
  • En msk tomatpure' (om man gillar det).
  • 4 - 5 dl grädde.
  • Tre msk smör.
  • 1/2 tsk fiberhusk.
  • Två msk kycklingfond.
  • Någon dl vitt vin, om man vill skoja till det.
  • Två msk finkackad persilja. till garnering.
  • Salt och peppar.
  • Kanske avocado.

Nu är det dax att slipa kniven och börja skapa.

  1. Rensa kycklingen och skär köttet i önskade storlekar.
  2. Skiva champinjonerna.
  3. Värm gjutjärnspannan.
  4. I med smöret, och fräs champinjonerna i några minuter.
  5. Under tiden är det läge att hackar löken och paprikorna .
  6. Fräs löken och paprikorna tillsammans med champinjonerna och tomatpure'n några minuter.
  7. Strö över fiberhusken över grönsakerna och rör om.
  8. Häll på grädden och kycklingbuljongen, låt puttra några minuter, tills såsen tjocknar.
  9. Sist ska kycklingen i, målet är att kycklingen ska bli genomvarm.
  10. Toppa med lite persilja.



Servera med fördel direkt ur gjutjärnspannan.
Det ger en frän touch åt skapandet.
Jag skulle tro att det skulle funka fint att pimpa det hela med vitlök, eller varför inte i med lite röd currypasta?
Det är en bra basgryta att jobba vidare med, helt klart.

Första gången jag gjorde rätten tog det ca 20 minuter, men jag tror att man kan få ner den till 15 minuter, inte illa för en middag som smakar som om man har kockat i 2,5 timmar.

Lycka till och poppa på högt när du skapar.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar