måndag 27 juni 2011

jordgubbskräm

Finns det jordgubbar över från midsommar som kanske börjar sjunga på sista versen. Ett hett tips är då att göra en supergod jordgubbskräm. (det går ju såklart att använda nya jordgubbar med)

Gör krämen så här:

Dela önskad mängd jordgubbar i lagom storlek och lägg i en kastrull. Häll på vatten så att det precis täcker jordgubbarna. Häll i socker efter smak, kan bero lite på hur söta jordgubbarna är.

koka upp och låt sjuda tills jordgubbarna har mosat till sig och det blivit en härlig röd sörja.
Vill man reda av det kan man göra det genom att blanda ut lite potatismjöl i vatten och röra ner för önskad konsistens..

Häll upp i skål och låt svalna lite och ät med ovispad grädde eller lite mjöl. Sommar i en liten skål....


Har du lite rabarber i din trädgård är det en bra ide att använda båda i en kräm. Tänk bara på att använda lite mer socker då rabarber kan vara ganska så sura.

rabarber och jordgubbar samt färdig kräm.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar