Räkna med ca 15-20 minuter tillverkningstid.
Det man behöver till 4 portioner är.....
- 1 halv ask ruccola.
- Ca 2 msk olivolja.
- 1 pressad vitlöksklyfta.
- 120 g smör.
- 1 st citron, saften.
- Salt och peppar.
- 1 dl parmesan (om man gillar det).
Personligen hoppar jag gärna över parmesanosten, sådan är jag.
Gör så här.....
- Skölj ruccolan noga, och låt den rinna av helt.
- Mixa ruccolan med vitlöken och olivoljan i en mixer.
- Vispa det rumstempurerade smöret luftigt med en elvisp.
- I med ruccolamixen, citronsaften och om man vill, parmesanen, kör med elvispen några sekunder till.
- Smaka av med salt och peppar.
Dela sedan upp smöret i fyra lika stora bitar och forma det till ett ägg.
Det går kanon att göra en större sats och frysa in, missa bara inte att ta ut smöret i tid.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar