lördag 25 maj 2013

Torskknytte

Ett enkelt och välsmakande litet paket, går kanonfint att förbereda dagen innan.
Sedan är det bara att tända grillen och invänta resultatet.
Efter ca 25 minuter på grillen, några minuter kvar.

Till fyra knytten använde jag följande....
  • Tre torskfileer.
  • Ca 800 gram potatis.
  • Tomat.
  • Citron.
  • Smör
  • Salladslök.
  • Gräslök
  • Salt, svartpeppar, vitpeppar.
  • Ugnsfolie.
Jag gjorde ungefär såhär....
  1. Skala och dela potatisen till önskad storlek.
  2. Koka potatisen så att den nästan är klar.
  3. Häll av vattnet och låt svalna.
  4. Riv av en ganska stor bit folie.
  5. Lägg lite potatis i botten.
  6. Skär torsken i lagom stora bitar och placera ovanpå potatisen
  7. Hacka salladslöken och gräslöken, stå över torsk och potatisblandningen.
  8. Kör på med lite citron och tomat.
  9. Salta rejält.
  10. Peppra och lägg på lite smör.
Nu är knyttet klar, tänd grillen någon timme innan servering.
Det kanske är en bra ide att pimpa knyttet med lite räkor i slutet, har inte testat det än.

Kan inte bli mycket enklare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar