lördag 19 maj 2012

LCHF på rester av kolgrillad kotlettrad.

Det är ju synd att slänga finfin kotlettrad som har blivit över.
Så ett gäng lunchlådor fick det bli istället.

Till denna lunchlådetillvekning använde jag.....

1 dm kotlettrad.
Två nävar champinjoner.
5 dl grädde.
1 paket bacon.
Vitlök.
Sambal Olek.
Nötter.
Salt och Peppar.

Jag gjorde såhär.....


Strimla kotlettraden i cm tjocka strimlor.
Hacka champinjonerna efter tycke, ganska tunt tycker jag.
Smörstek champinjonerna med vitlök, när man är nöjd häll av dom och byt till baconfräsning istället.
Gör ren pannan, sänk värmen till 2 av 9, eller liknande, i med en liten klick smör, champinjonerna och bacon.
Nu gör den magiska vätskan, grädde, sitt intåg, i med rubbet.
Det passar utmärkt att ha i kotlettetstrimlorna nu.
I med 1 tsk Samba Olek, och LITE salt och peppar, låt puttra i minst 5 minuter innan avsmakning sker.
Nu kan man smaksätta med mer vitlök och salt/pepper, eller vad man nu tycker det är som fattas.

Lycka till
//Jörgen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar