Så varför krångla till det i onödan?
Jag ska visa hur jag grillar mina revben på ett enkelt sett.
Det som behövs är.....
Indirekt grillning och precis pålagda revben |
- Omarinerade revben eller spareribs.
- Salt.
- Grillkrydda.
Förberedelsetiden är ca 45 minuter inkl start av kolgrill.
Jag brukar göra såhär.....
- Salta revbenen lätt, rubba gärna lite.
- Krydda med grillkryddan, var inte snål.
- Tänd grillen.
- När bricketterna har fått en fin grå yta är det dax att lägga på.
- Jag brukar starta med den sidan som har tunnast lager kött, locket på.
- Vänd efter 6-7 minuter, locket på och låt ligga ca 15 minuter till.
- Skär ett litet snitt och bedöm läget (personligen gillar jag dom bäst när dom är torra och fasta)
- Servera med en sallad, eller lite pommes.
Lycka till och tänk på vätskebalansen under hela processen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar