onsdag 13 oktober 2010

Ingegerds Banankaka 2.0

Kall mjölk och nybakad mjuk banankaka


Minnet av lek och att man inte gjorde några pojksträck bara väller fram, och det där med att man, som storebror plågade sin lillasyster, är rent förtal. 
Jag tänkte dela med mig av mamma Ingegerds recept, naturligtvis uppdaterat till 2010.

Det som behövs är....             




I väntan på att vispas ihop
100 gr smör
1.5 dl socker
3 bananer
2.5 dl vetemjöl (special)
1.5 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
2 tsk vaniljsocker
Några msk grädde
2 ägg
1 valfri chokladkaka

Dra igång ugnen på 175 grader.
Lägg i äggen och sockret i en bunke, och vispa det luftigt.
Smält smöret, i med det i socker och äggmixen.
Dela bananerna och vispa ihop dom med smeten.
Nu är det bara i med resten ingredienserna, och vispa ihop allt till en slät gojja.
Hacka eller skär chokladen, naturligtvis fritt val av storlek.
Vänd ner chokladen, som det så fint heter.
Häll hela härligheten i en smörad och ströbröad kakform, jag gilla den varianten som gör ett hål i mitten på kakan. 
Grädda kakan i ca 45 minuter, kolla gärna av med något vasst.
Och som vanligt, låt luckan vara stängd så länge som möjligt, minst 35 minuter.
                                                                                                                                                                     
Efter 50 minuter, låt den svalna, och
häll upp ett kallt glas mjölk!







Musiktipset    Jakob Hellman - Och Stora Havet



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar