söndag 15 januari 2012

Kolgrillad öring

En färsk öring, fullproppad med diverse godsaker och inlindad i folie.
Ett måste för fiskälskaren.

Det som behövs är.....

  • 1 st öring.
  • Champinjoner.
  • Tomater.
  • Citron.
  • Olivolja.
  • Bladpersilja.
  • Salt och peppar.
Jag gjorde såhär....

  1. Hacka persiljan.
  2. Skiva tomaterna, citronen och champinjonerna.
  3. Blanda ihop detta till en fyllning, på med lite olivolja.
  4. Bena ur öringen, lite meckigt, men det blir lite lättare när man äter.
  5. Salta och peppra fisken innan fyllningen knös in.
  6. Ringla på med olivoljan.
  7. Pressa över en halv citron.
  8. Linda in alltihop i aluminiumfolie, det ska viras hårt.
  9. Kör paketet på indirekt grillning i minst 22 minuter (det beror lite på storleken på fisken, och hur man vill ha den tillagad)
Servera alstret med kokt, pressad potatis.

Lycka till

//Jörgen

1 kommentar:

  1. Det ser ju riktigt gott ut. Måste jag nog prov att göra.

    SvaraRadera