torsdag 24 mars 2011

Frasvåfflor

Färdigt våffelpulver i all ära, men att göra en egen smet ifrån grunden, det är både godare och impar hårdare. Till råga på allt så ingår det sådant i smeten som man nästan alltid har hemma.

Förberedelserna innan gräddningen tar ungefär 9 minuter.

Det som behövs till fyra personer är.....

  • 5 dl vetemjöl special.
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt.
  • 1 dl strösocker.
  • 2 äggulor.
  • 2 äggvitor.
  • 4.5 dl mjölk.
  • 120 gram smält smör (inte margarin).
  • Ett våffeljärn.
Gör ungefär såhär.....
  1. Blanda mjölet, sockret, bakpulvret och saltet i en bunke, blanda.
  2. Blanda mjölken, smöret och äggulorna i en annan bunke.
  3. Rör ner mjölblandningen under omkörning.
  4. Vispa äggvitorna hårt och vänd sedan ner dom i smeten.
  5. Låt smeten vila någon timme eller så, grädda sedan och servera med jordgubbssylt och en klick grädde.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar