Det blev tonfisk, torskrygg och lax.
Förberedelsetiden är kort, ca 20 minuter, så starta grillen i tid.
Det jag använde var.....
- En skiva tonfisk.
- Ca 300 gram lax.
- Två filéer torskrygg.
- Citron
- Flingsalt
- Svart och vitpeppar.
- Olivolja.
Jag gjorde såhär.....
- Dela fiskarna i lagom stora bitar.
- Salta och peppra generöst.
- Stänk över lite olivolja.
- Pressa över citronen
- Innan grillningen är det en fin ide att lägga torskryggen i folie, den blir lätt torr annars, varför inte lägga i lite purjolök i foliepaketet?
- Grilla laxen och torsken med direkt grillning i ca 20-23 minuter, naturligtvis med locket på.
- När det är ca 8 minuter kvar är det dax för tonfisken, grilla 4 minuter på varje sida, stödsalta gärna.
Nu är det bara att lägga upp och servera med pommes och en snygg sallad, och kanske lite hembakat bröd till?
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar