onsdag 5 januari 2011

Ruccolasmör

Efter att ha kört med vitlökssmör ett riktigt bra tag nu, så är det dax att byta lite. Naturligtvis måste man ju ha vitlök i ett kryddsmör, så basen är som ett vanligt vitlökssmör, spetsat med lite parmesan, citron och ruccola.

Räkna med ca 15-20 minuter tillverkningstid.

Det man behöver till 4 portioner är.....

  • 1 halv ask ruccola.
  • Ca 2 msk olivolja.
  • 1 pressad vitlöksklyfta.
  • 120 g smör.
  • 1 st citron, saften.
  • Salt och peppar.
  • 1 dl parmesan (om man gillar det).
Personligen hoppar jag gärna över parmesanosten, sådan är jag.

Gör så här.....
  1. Skölj ruccolan noga, och låt den rinna av helt.
  2. Mixa ruccolan med vitlöken och olivoljan i en mixer.
  3. Vispa det rumstempurerade smöret luftigt med en elvisp.
  4. I med ruccolamixen, citronsaften och om man vill, parmesanen, kör med elvispen några sekunder till.
  5. Smaka av med salt och peppar.
Forma smöret till en korv, genom att lägga det på ett bakplåtspapper, och rulla det till en korv.
Dela sedan upp smöret i fyra lika stora bitar och forma det till ett ägg.
Det går kanon att göra en större sats och frysa in, missa bara inte att ta ut smöret i tid.

Servera smöret, rumstempurerat till en grillad köttbit, och njut.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar