söndag 6 februari 2011

Erikas kladdkaka

Detta är Erikas egen lite omgjorda kladdkaka. Allt som behövs är 2 ägg, strösocker, vaniljsocker, kakao, mjöl, smör och specialen, mörk eller ljus blockchoklad. Ugnen ska stå på 160 grader.

1. Knäck de två äggen i en skål och sedan 3 dl socker samt två tsk vaniljsocker. Blanda till en smet.
2. Häll i 4 msk kakao och knappt 1,5 dl mjöl och sedan blanda.
3. Sedan häller man i 100 g smällt smör och blandar smeten.

4. Hacka så mycket ljus eller mörk blockchoklad du föredrar och sedan häller du i det i smeten och blanda.
  
                                                                                   



Eftersom det är chokladbitar i så kommer smeten att bli tjockare än vanligt.

5. Smöra formen och häll i smeten och ställ in längst ner i ungen i ungefär 25 minuter!


Ett tips om man inte vill smöra in hela formen är att smöra in kanterna och sätta smörpapper i botten och klipp bort de som kommer utanför kanterna! 



Klart!! 


Ett musiktips till baket är "Från och med du" med Oskar Linnros.

1 kommentar: