En god Chokladkaka med tryffelkräm blev lördagskvällens uppskattade efterrätt.
Väldigt lätt att göra är denna mäktiga kaka som går utmärkt att frysa om det skulle bli över.
Ingredienser till kakan är:
150 gr smör
3 dl socker
1 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
2 ägg
2 dl vetemjöl
Tryffel:
1 1/2 dl grädde
2 msk smör
200 gr mörk choklad
1/2 dl rostade pinjenötter (valfritt)
Sätt ugnen på 175 gr. Smält smöret i en kastrull. Ta av den från plattan. Rör i socker, kakao och vaniljsocker. Rör i ett ägg i taget och till sist mjölet. Bred ut smeten i en smörad och bröad form med löstagbar kant. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 20 min, kakan ska vara lite lös i mitten. Koka under tiden upp grädde och smör i en kastrull. Ta det från plattan. Hacka chokladen och rör ner den i grädden så den smälter. Låt tryffeln stelna något i kylen. Bred den över den kalla kakan, strö ev över pinjenötterna. Låt kakan stå kallt i minst 1 timme före servering ( om du kan)...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar