torsdag 5 maj 2011

Kolgrillad fisktallrik

Jag fick för mig den genialiska iden om att grilla tre - fyra olika sorters fisk, sagt och gjort, iväg till fiskhandlarn för att se vad som fanns.
Det blev tonfisk, torskrygg och lax.

Förberedelsetiden är kort, ca 20 minuter, så starta grillen i tid.

Det jag använde var.....

  • En skiva tonfisk.
  • Ca 300 gram lax.
  • Två filéer torskrygg.
  • Citron
  • Flingsalt
  • Svart och vitpeppar.
  • Olivolja.
Jag gjorde såhär.....
  1. Dela fiskarna i lagom stora bitar.
  2. Salta och peppra generöst.
  3. Stänk över lite olivolja.
  4. Pressa över citronen
  5. Innan grillningen är det en fin ide att lägga torskryggen i folie, den blir lätt torr annars, varför inte lägga i lite purjolök i foliepaketet?
  6. Grilla laxen och torsken med direkt grillning i ca 20-23 minuter, naturligtvis med locket på.
  7. När det är ca 8 minuter kvar är det dax för tonfisken, grilla 4 minuter på varje sida, stödsalta gärna.
Nu är det bara att lägga upp och servera med pommes och en snygg sallad, och kanske lite hembakat bröd till?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar