tisdag 26 juli 2011

Omelett med smörstekta champinjoner


När suget slår till vid lunch är det ganska fint att käka en omelett.
Det hela tar ca 8 minuter att tillverka, så fram med skärbrädan och en skarp kniv och kör.
Smörstekta goa champinjoner

Det som behövs är.....
  • En näve champinjoner. (LCHF index 0.04)
  • 2 ägg. (LCHF index 1.3)
  • 2-4 msk vispgrädde. (LCHF index 7.8)
  • Smör (inte margarin) (LCHF index 74,4)
  • Salt och peppar. (LCHF index 0)
  • Någon form av örtsalt (om man gillar det) (LCHF index 0.06)
Nu är det bara att dra igång en tjockbottnad stekpanna.
  1. Hacka champinjonerna efter tycke och smak.
  2. Smörstek dom, krydda med salt, peppar eller med vad man gillar, dock ej med för hög värme.
  3. Under tiden champinjonerna ligger i smöret och göttar sig är det läge att knäcka äggen i en skål, salta och peppra och i med grädden, vispa med en gaffel.
  4. Häll av champinjonerna på en tallrik.
  5. Mer smör i pannan, i med äggblandningen och rör runt lite med gaffeln.
  6. När äggblandningen har tjocknat, häll på champinjonerna över halva omeletten.
  7. Innan vändning av halva
  8. Vik över omelleten och servera.

Färdig
LCHF index bygger på en skala ifrån 0-100. 

0 - 0.75 inte är LCHF.
0.75 - 1 är Ok LCHF.
1-100 är mycket bra LCHF.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar