När suget slår till vid lunch är det ganska fint att käka en omelett.
Det hela tar ca 8 minuter att tillverka, så fram med skärbrädan och en skarp kniv och kör.
Det som behövs är.....
- En näve champinjoner. (LCHF index 0.04)
- 2 ägg. (LCHF index 1.3)
- 2-4 msk vispgrädde. (LCHF index 7.8)
- Smör (inte margarin) (LCHF index 74,4)
- Salt och peppar. (LCHF index 0)
- Någon form av örtsalt (om man gillar det) (LCHF index 0.06)
Nu är det bara att dra igång en tjockbottnad stekpanna.
- Hacka champinjonerna efter tycke och smak.
- Smörstek dom, krydda med salt, peppar eller med vad man gillar, dock ej med för hög värme.
- Under tiden champinjonerna ligger i smöret och göttar sig är det läge att knäcka äggen i en skål, salta och peppra och i med grädden, vispa med en gaffel.
- Häll av champinjonerna på en tallrik.
- Mer smör i pannan, i med äggblandningen och rör runt lite med gaffeln.
- När äggblandningen har tjocknat, häll på champinjonerna över halva omeletten.
- Vik över omelleten och servera.
Innan vändning av halva |
Färdig |
0 - 0.75 inte är LCHF.
0.75 - 1 är Ok LCHF.
1-100 är mycket bra LCHF.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar