Kall, hemmagjord lemonad, med massor med is.
Man triggar både egot och redighetskontot till max, och så är det så enkelt.
Det som behövs till denna görgoa lemonaden är......
2 st citroner
1 kg strösocker
1 påse citronsyra
1 liter vatten
En kastrull
En större bunke
Börja med att tvätta citronerna mycket noga, dom ska INTE skalas.
Dela dom i klyftor och skär dom i små bitar.
I med citronbitarna i den större bunken, på med citronsyran.
Ös över allt socker, rör om.
Låt mixen vila 10 minuter.
Koka vattnet i kastrullen.
Häll det kokande vattnet över citronmixen.
Rör om till sockret har löst upp sig.
På med ett lock eller liknande, låt stå i rumstemperatur i ett dygn.
Sila lemonaden genom en silduk eller ett durkslag och en superren kökshandduk.
Häll över citronlemonaden i rena flaskor.
Blanda ut lemonaden med vatten efter smak.
Ett tips som man inte skojjar bort är att köra lite vatten i
SodaStreamern och i med lemonad, då har du ett hemmagjort glas Fanta citron.
Musiktips till detta friska recept - Blandband med
Broder Daniel.
Att dricka till.. Det är bara att vänta ett dygn, sen har du en kanonlemonad att svalka strupen med.
Låter farligt läskande! Men...ett KILO socker på 2 citroner?! Iiih, Mina visdomständer krullar sig av blotta tanken. Finns det inget lite nyttigare alternativ...eller är man tråkig då?!
SvaraRaderaFör det första behövs det ganska mycket socker för att det ska gå att dricka överhuvudtaget utan att det blir för surt. För det andra så blir det nästan 1 1/2 liter lemonad som sedan ska blandas med vatten efter smak, typ som saft. För det tredje, och det viktigaste för mej iallafall, är att köper du lemonad eller saft i butiken så får du inte bara väldigt mycket mer socker utan också en massa tillsatser mm med dej hem. Så valet för mej är enkelt.
SvaraRadera