lördag 6 november 2010

Hemmagjord chokladpudding

När jag var liten, så hade min farmor ofta chokladpudding till efterrätt.
Den var helt klart gjord på pulver, men smakade mycket bra. För ett tag sedan såg jag Per Morberg göra chokladpudding på tv, detta måste ju testas, sicken succe' den va.

Mjölk och kakao är en grym kombination
Här kommer receptet.

5 dl standardmjölk
5 msk maizenamjöl
3 msk socker
3 msk kakaopulver
1 vispat ägg
1 msk vaniljsocker


  • Blanda alla ingredienserna i en kastrull.
  • Värm upp under omrörning.
  • Låt den sjuda och bli tjock.
  • Häll upp krämen i en vattensköljd skål eller form.
  • Låt puddingen kallna, ställ in den i kylen ca 3-4 timmar.
  • Servera med vispad grädde.
Nu ska man vänta i 3-4 timmar.
Det blir inte lätt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar