lördag 6 november 2010

Grillad limemarinerad scampi

Ska snart träs upp på ett grillspett, grilla
 ett par minuter på varje sida
En busenkel marinad som passar hur bra som helst till scampi är en olivoljebaserad marinad med lime och vitlök.

Inköpslistan är kort, detta behövs......

5-6 scampi per person
Olivolja
Vitlök
Lime
Salt och peppar

Blanda ihop olivoljan med en pressad vitlök, salt och peppar.
Riv ner lite av skalet på limefrukten (glöm inte att skölja den väl) pressa ner lite limesaft och smaka av.
Personligen tycker jag att man ska vara lite försiktig med limen, den tar väldigt lätt över alla smaker.

När man är nöjd med smaken på marinaden är det bara att hälla i dom frysta räkorna, och låta dom tina i marinaden.
Trä sedan upp dom tinade räkorna på ett grilspett som legat i blöt en stund.
Grilla dom i några minuter.
Servera.


Som vanligt när det gäller grill, så gäller en kall öl för att hålla vätskenevån rätt

2 kommentarer: