lördag 2 oktober 2010

Coleslaw, ett måste till en grillad köttbit

Coleslaw, ett måste till en grillad köttbit.
Detta receptet är enkelt, det tar ca 20 minuter att tillverka en fräsch coleslaw, men då ingår inte diskningen av all burkar och rivjärn som behövs.




Det som ingår är.....
Ett litet kålhuvud
2-3 morötter
2 röda äpplen (inte med på bilden)
1 rödlök


Till dressingen
1/2 citron, där vill man åt citronsaften
1 rödlök
1 dl Philadelphiaost
1 dl majonäs 
1 tsk salt
1/2 tsk socker
1 krm svartpeppar
1 msk Fransk senap


Nu är det bara att börja riva vitkålen (mängden brukar jag
köra på ren känsla,  det är bara att pröva sig fram)  morötterna och rödlöken. 


När det är klart är det hög tid för att blanda dressingen.
I med alla ingredienserna i en annan bunke, och rör om.
Skär dom röda äpplena i hyfsat små klyftor, blanda ihop allt i den bunken du hade tänkt servera i.


Coleslaw smakar mycket bättre om den tillverkas dagen innan man ska bjuda på den.






Färdig Coleslaw. Den kommer att räcka till 4-6 personer.
Nu är det bara köttbiten som ska tillagas, det funkar fantastiskt bra att grilla en bit ryggbiff till.




Att dricka till under kockandet, en kall Guinnes
Musiktips  Blue Man Group - How To Be A Megastar




Tack Cicci för receptet

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar